Verjaardagen

    Vandaag niet

Binnenkort jarig:

Home

Afscheid nemen bestaat niet …

klm

 Toch was het afgelopen dinsdag, 19 september, wel zover dat we (tijdelijk) afscheid hebben genomen van Margreet & Marco Wildeboer.
Tijdelijk, want het is nu definitief dat we met De Damstampers naar zonnig Bonaire gaan in de zomer van 2019!
Bonaire?? Ja, een van die benedenwindse eilanden in het Caribisch gebied.
Dat was namelijk de bestemming van onze trompettist Marco en zijn vrouw Margreet, ouders van onze slagwerkster Saskia.
Eind april werden we ervan op de hoogte gebracht dat zij zouden gaan emigreren in september van dit jaar. En ze hebben zich door niets en niemand laten tegenhouden, zelfs José en Maria mochten niet baten! Hun besluit stond vast, hoe jammer wij dat ook vonden.

Niet alleen gaan we een goede trompettist missen, maar ook een bijzonder lieve man, met altijd een luisterend oor en altijd een goed humeur. Niet voor niets werd hij tijdens het trainingsweekend uitgeroepen tot ‘Entertainer van het jaar’! En natuurlijk niet te vergeten Margreet, de trouwe ‘groupie’ (met name bij buitenoptredens), gewapend met koptelefoon en krukje.
We namen officieel afscheid op de repetitie van 14 september, met als cadeau een mooie collage van Damstampersfoto’s. In het diepste geheim waren er toen echter wel al wat andere zaken bekokstoofd: op initiatief van Marco Hilarius kon iedereen een boodschap opnemen voor de beiden, waarvan hij een compilatie zou maken, die aangeboden zou worden op Schiphol.
Want De Damstampers zouden De Damstampers niet zijn als ze niet geregeld hadden dat ze op dinsdagochtend 19 september, om 6.45 u. samen zouden komen in een van de parkeergarages op Schiphol! Door middel van enerverend contact tussen onze regelneef Sebas en Saskia wisten we precies waar we de emigranten konden verrassen met een afscheidsdeuntje.
Aldus geschiedde, in vertrekhal 3. Helaas lukte het niet om binnen lang te spelen, het beveiligingspersoneel op Schiphol stak daar een stokje voor. Maar wij zijn niet voor één gat te vangen, dus hebben we het optreden buiten nog even vervolgd. Het was een geweldige verrassing, “dweilen met de kraan open”, zoals Margreet het heel toepasselijk noemde op Facebook. Dat gold trouwens niet alleen voor Margreet en Marco, ook onder De Damstampers waren wel wat mensen die een traantje moesten wegpinken.
Inmiddels hebben we al goede berichten ontvangen vanuit Bonaire, zowel via Facebook en WhatsApp, alsook van Saskia.
Fijn om haar als spreekbuis te hebben, hoewel het voor haar natuurlijk niet heel makkelijk is.
Vandaar dat we niet alleen zullen vragen hoe het met haar ouders gaat, maar ook met haarzelf (belofte maakt schuld Margreet!).
En niet te vergeten natuurlijk het vooruitzicht dat De Damstampers in de zomer van 2019 die kant uit zullen gaan, zodat ook wij kunnen gaan zeggen BON BINI BONAIRE!

Afdrukken E-mail