Verjaardagen

    Vandaag niet

Binnenkort jarig:

Home

Damstampers in Rosso1

Gisteren, zaterdag 13 december, was het dan eindelijk zover. Damstampers in Rosso ! Na een maandenlange voorbereiding gingen de leden van de Damstampers om 14:00 uur aan de slag om alles in gereedheid te brengen voor het grote feest. Het was meteen al erg gezellig onder elkaar en rond de klok van 17:00 uur begon het gebouw langzaam rood te kleuren en er zéér gezellig uit te zien. Na een gezamenlijk diner met de leden werd er omgekleed en kon het feest beginnen.  
 
De eerste gasten arriveerden om al vóór 20:00 uur, duidelijk een teken dat ze er zin in hadden ! De zaal druppelde langzaam vol en om 20:30 uur werd er geopend door de voorzitter en een kort optreden van de Damstampers en hoe kun je dan beter openen door het spelen van een medley van Amsterdamse krakers en het speciaal voor deze avond gearrangeerde "ROOD".
 
De avond werd vervolgd met een optreden van de Boekaniers. De Boekaniers stonden garant voor een behoorlijke dosis gezelligheid en een lekker repertoire. Sinds de Bemmelsche Dweildag een bevriend orkest uit Zaandam. Volgend jaar bestaan zij 25 jaar en de Damstampers zullen ook aanwezig zijn op hun jubileumfeest.


   
De Poederblussers uit Bilthoven waren deze avond ook aanwezig. De muzikaal leider, Arie Willem, is gastspeler van de Damstampers, dus het contact was gauw gelegd ! De veelal zelf geschreven arrangementen geven het orkest een geheel eigen sound die gewoon lekker ligt bij het publiek. Ook een feestje bouwen kun je aan hun wel overlaten !  


   
Dat 't Smeilorkest er was, was al een hele prestatie en compliment op zich waard. Helemaal uit Appelscha wilden zij absoluut aanwezig zijn op ons jubileumfeest. We hebben samen geweldige optredens gehad op Vlieland in 2006 en het contact is gebleven. 't Smeilorkest is dan ook  gewoon een lekker orkest met een goed stukkie muziek. Speciaal voor de Damstampers hebben zij nog even "lang zullen ze leven" gespeeld. 


   
Als je de Boere Soulstampers op je feestje hebt, dan ben je verzekerd van een pittig stukkie muziek. De decibelmeter heeft een record behaald gisterenavond, wat een power ! We hadden de Boere Soulstampers al vaker getroffen op andere feestjes en waren dan ook erg blij dat ze er waren gisterenavond.

De Notenhakkers uit Weesp waren ook van de partij en mogen gerust onze buren worden genoemd. Ook zij reageerden direct enthousiast op onze uitnodiging en lieten er geen twijfel over bestaan dat zij erbij zouden zijn. Al meerdere keren waren de Damstampers op het kapellenfestival in Weesp geweest en zodoende is het contact ontstaan en gebleven ! Een toporkest !

Natuurlijk mochten de jarige Damstampers als laatste in de rij de avond afsluiten. En wat hebben ze ervan genoten ! Het is heerlijk om voor vrienden en familie te mogen spelen en het enthousiasme van de leden en het publiek was dan ook goed zichtbaar. Dit was weer één van de vele hoogtepunten van de Damstampers, maar er zullen er vast nog vele volgen ! 
   
Na het optreden van de Damstampers vond de (ludieke) prijsuitreiking plaats. Diverse oorkondes werden uitgereikt en ieder orkest ging met een aandenken naar huis.
 
Omdat we niemand willen vergeten willen we via deze weg IEDEREEN bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze avond. Dankzij de orkesten, het publiek en de vrijwilligers is het een zeer geslaagde avond geworden waar nog lang over nagepraat zal worden.  
  
Er zijn door 2 professionele fotografes van Bobo-fotografie honderden foto's gemaakt die we later deze week zo veel mogelijk online zullen plaatsen. Hou de website dus in de gaten ! Hieronder alvast een indruk. 

Afdrukken E-mail