Verjaardagen

    Vandaag niet

Binnenkort jarig:

Home

De Damstampers in Rosso III

DSIR 2018 1

 Eindelijk was het zaterdag 15 december, de grote dag voor onze 3e editie van Damstampers in Rosso om ons 15-jarig bestaan te vieren!
Om 4 uur ’s middags arriveerden de eerste hulptroepen in ‘De Ossestal’ om de zaal te gaan leegruimen, de rokerstent op te bouwen, de Damstamperbanners op te hangen, programma’s op te hangen, etc. Ook buiten was er een duidelijk herkenningspunt voor de bands: de onovertroffen Damstampercaravan. Ondanks het gure weer hing er een ‘warme’ sfeer en hadden we er duidelijk zin in.

Na het eten, samen met de mensen van ‘De Ossestal’, kwamen de overige leden binnendruppelen in het speciaal voor vanavond ontworpen poloshirt. Er volgde een werkoverleg, vooral voor de bandbegeleiders, maar wat voorop stond was natuurlijk dat we moesten gaan genieten van ons feest. Net als bij de vorige versie waren ook weer de 2 fotografes van BOBO Fotografie aanwezig die voor actie- en sfeerfoto’s zouden zorgen, natuurlijk ook met behulp van onze fraaie Amsterdamse fotolijst. Ook zoals vorige keer werden de foto’s direct via de beamer in de zaal geprojecteerd.

Verder had onze Wouter ervoor gezorgd dat de hele avond gefilmd werd door Marco Lobeek.
De bandbegeleiders trokken naar buiten om ‘hun’ band buiten op te wachten en naar de gymzaal te begeleiden. De gymzaal was voorbereid om als uitvalsbasis voor alle bands te fungeren.

Rond half 8 kwamen de eerste bands en de overige gasten langzaam maar zeker binnendruppelen. Gelukkig waren alle Damstampers op tijd aanwezig voor de opening van de avond, ook Michelle, die ’s middags aan de finale van de NBTA NK runner-up kampioenschappen had deelgenomen met Showgroep X-treme (en toen pas hoorde dat ze 2e waren geworden!). Binnen een mum van tijd was het zover: De Damstampers maakten zich klaar om het podium op te gaan. Na een praatje en bedankje van voorzitter Pascal, konden we van start gaan met het eerste optreden van de avond. Er was een setje samengesteld met een mix van onze meest bekende nummers, zowel internationaal als Nederlands/Amsterdams repertoire.

Hierna was het de beurt aan het eerste gastorkest van de avond, de Partyband uit Leiden. Zij hadden de sfeer er snel in en ze hadden er klaarblijkelijk ook veel zin in, want ze speelden ruim een half uur de sterren van de hemel!

Langzaam maar zeker vulde de zaal zich steeds meer en werd het gezellig druk. Ondertussen was het de beurt aan onze Haarlemse vrienden de Muggenblazers, die het stokje van de Partyband mochten overnemen. Zij sloten hun optreden af met het toepasselijke “We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year”.
De tijd tussen de orkesten werd opgevuld door de ladyspeaker van de avond, Helma Rozemeyer.

De Muggenblazers werden gevolgd door Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen, die ook weer een mooie show neerzetten. Ze speelden dat de stukken er vanaf vlogen!
De sfeer in de zaal was geweldig, en dat ondervonden ook de Fluttetutters uit Haarlem, met wie we een goede band hebben. Hun optreden bracht behoorlijk wat emoties teweeg, zeker bij hun nummer “Narcotic”.

Ondertussen waren er al aardig wat polonaises ingezet in de zaal en de dansvloer was goed bezet. Ook het bier stroomde rijkelijk, dus de sfeer zat er steeds beter in.
De optredens volgden elkaar op, met zeer divers repertoire. Na de Flut was het de beurt aan de Drumgabbers uit Leiden, gevolgd door Showband GLAZ uit ’s Gravenzande. Deze band had op Facebook al aangekondigd dat ze in decembertenue zouden verschijnen en dat was inderdaad goed gelukt! Kerstslingers en -lichtjes, Dickensfiguren, sneeuwmannen, Kerstvrouwen en zelfs een uit de kluiten gewassen Kerstman hadden ze meegenomen. Geheel in deze sfeer werden er ook wat kerstnummers ten gehore gebracht, zoals “Last Christmas” van Wham en “Happy New Year” van Abba.

Waren de meeste van onze gasten afkomstig uit Noord- en Zuid-Holland, we mochten ook weer Le Bombardon verwelkomen, die helemaal vanuit Zwolle naar Amsterdam waren afgereisd (en dat terwijl er sneeuw voorspeld was ...).

Het begon al wat later te worden en gezien de weersvooruitzichten gingen er al mensen op weg naar huis. Gelukkig was het nog steeds gezellig druk zodat ook de laatste 2 bands nog voldoende publiek hadden om voor te spelen.
Allereerst werd er een optreden verzorgd door Dorst uit Mijdrecht, ook weer met een heel afwisselend repertoire, met Duits-, Engels-, Frans- en Nederlandstalige muziek. Het laatste optreden was gereserveerd voor Wildebrazz uit Gouda, die enige muzikanten moesten missen, maar dat mocht de pret niet drukken: onze wilde heren in dito kostuum zetten een fraaie show neer en wisten het publiek uitstekend te vermaken. Ze wisten van geen ophouden en hielden het maar liefst een half uur vol.

Inmiddels was de zondag al aangebroken en werd het langzaam tijd voor het afscheid van de bands. Na een slotwoordje door Pascal maakten de meesten zich op om te vertrekken. Er lag intussen inderdaad een laagje sneeuw, dus dat zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien ...
Gelukkig is iedereen goed thuisgekomen!
Aan de resterende Damstampers en Osseknarren was nu de schone taak om alles op te ruimen en in de oude staat terug te brengen. Daarna nog even aan de bar napraten over de prachtige avond die we hadden meegemaakt.
Rond half 3 vertrokken de laatste mensen naar huis, tevreden en lekker moe.

Rest ons iedereen te bedanken die het slagen van deze avond mogelijk heeft gemaakt en natuurlijk wensen we jullie alvast prettige feestdagen!

Wil je nog nagenieten van ons feest, kijk dan op Facebook naar alle foto’s en filmpjes!

Afdrukken E-mail