Verjaardagen

    Vandaag niet

Binnenkort jarig:

Damstamper nieuws

Muzikanten gezocht

gezocht 2019

Afdrukken E-mail

Kerst 2018

48423256 2079801662111675 112541444668915712 n

Kerstmarkt Haarlem

Dit jaar zijn De Damstampers voor het eerst in de weer geweest met kerstmuziek en dus ook
met -optredens! Voor de gelegenheid waren er kerstmutsen aangeschaft, die ook goed te combineren waren met onze Damstampersjaals.
Op zondag 9 december was het debuut op de kerstmarkt in Haarlem. Een heel gezellige kerstmarkt, die over het hele centrum van de stad verspreid ligt.
Gelukkig konden we voor alle kerstoptredens rekenen op de hulp van Wessel op sousafoon, want Harry had verplichtingen met de Christmas Experience en kon er dus voor ons niet bij zijn.
Het weer viel helaas een beetje tegen: af en toe een fikse bui, maar dat mocht de pret niet drukken!
Het was lekker druk en we konden genoeg plekjes vinden waar het gezellig was en waar we lekker konden spelen.
Heel leuk was het bijvoorbeeld bij ‘Het Kantoor’, waar ook mooie Kerstverhalen verteld werden.
De verteller moedigde ons en het publiek aan, dus het werd een gezellige boel daar! Zeker toen ook nog De Muggenblazers erbij kwamen en we nog wat kerstnummers samen gespeeld hebben.
De tijd vloog om en voor we het wisten zat ons eerste kerstoptreden erop.48397988 2079801865444988 4330679133022453760 n

Kerstoptreden Den Haag, winkelcentrum Leyweg

Op zaterdag 22 december trokken De Damstampers naar Den Haag om daar hun kerstnummers ten gehore te brengen voor het winkelend publiek in winkelcentrum Leyweg. Hier kon het weer ons weinig kwaad doen, want het winkelcentrum was gedeeltelijk overdekt. Ondanks het feit dat iedereen natuurlijk druk druk druk was met inkopen doen, konden de mensen toch wel genieten van de sfeer die wij als Amsterdammers in Den Haag wisten te brengen!
We kijken dan ook hier weer terug op een geslaagd optreden.

Kerstoptreden Amsterdam, Kalverstraat

Alweer het laatste van onze kerstoptredens, op zondag 23 december. Hier speelden we op verschillende plekken in de Kalverstraat, maar we begonnen met spelen op de Dam. Natuurlijk trok dit meteen alweer flink wat toeristen, zeker aangezien de meeste kerstnummers die we speelden Engelstalig zijn!
Ons volgende setje werd ons door de juwelier waartegenover we stonden te spelen niet in dank afgenomen … Er kwam iemand van het personeel naar buiten met de vraag of we misschien ergens anders konden spelen omdat ze de klanten niet meer kon verstaan in de winkel! Nadat we een kopje koffie hadden gedronken en ook nog door de eigenaar van de juwelier werden aangesproken, gingen we weer vrolijk verder naar een volgende stek.
Uiteindelijk kwamen we bij de Kalvertoren uit, waar we lekker binnen konden spelen, tot grote vreugde van de Kerstman en een prachtige ijsprinses, die daar rondliepen.
Daar hebben we dan ook nog wat leuke groepsfoto’s gemaakt, voordat we weer terugliepen richting Dam. Onderweg daarheen hebben we ook nog een paar keer ons setje gespeeld, maar het weer was ook vandaag weer een spelbreker …
Uiteindelijk speelden we nog een setje op de Dam, weer met behoorlijk wat publiek. Daarna konden we tevreden richting huis gaan om zelf voorbereidingen voor de Kerst te gaan treffen!

48429820 2079801615445013 782618241913585664 n

 

Afdrukken E-mail

De Damstampers in Rosso III

DSIR 2018 1

 Eindelijk was het zaterdag 15 december, de grote dag voor onze 3e editie van Damstampers in Rosso om ons 15-jarig bestaan te vieren!
Om 4 uur ’s middags arriveerden de eerste hulptroepen in ‘De Ossestal’ om de zaal te gaan leegruimen, de rokerstent op te bouwen, de Damstamperbanners op te hangen, programma’s op te hangen, etc. Ook buiten was er een duidelijk herkenningspunt voor de bands: de onovertroffen Damstampercaravan. Ondanks het gure weer hing er een ‘warme’ sfeer en hadden we er duidelijk zin in.

Na het eten, samen met de mensen van ‘De Ossestal’, kwamen de overige leden binnendruppelen in het speciaal voor vanavond ontworpen poloshirt. Er volgde een werkoverleg, vooral voor de bandbegeleiders, maar wat voorop stond was natuurlijk dat we moesten gaan genieten van ons feest. Net als bij de vorige versie waren ook weer de 2 fotografes van BOBO Fotografie aanwezig die voor actie- en sfeerfoto’s zouden zorgen, natuurlijk ook met behulp van onze fraaie Amsterdamse fotolijst. Ook zoals vorige keer werden de foto’s direct via de beamer in de zaal geprojecteerd.

Verder had onze Wouter ervoor gezorgd dat de hele avond gefilmd werd door Marco Lobeek.
De bandbegeleiders trokken naar buiten om ‘hun’ band buiten op te wachten en naar de gymzaal te begeleiden. De gymzaal was voorbereid om als uitvalsbasis voor alle bands te fungeren.

Rond half 8 kwamen de eerste bands en de overige gasten langzaam maar zeker binnendruppelen. Gelukkig waren alle Damstampers op tijd aanwezig voor de opening van de avond, ook Michelle, die ’s middags aan de finale van de NBTA NK runner-up kampioenschappen had deelgenomen met Showgroep X-treme (en toen pas hoorde dat ze 2e waren geworden!). Binnen een mum van tijd was het zover: De Damstampers maakten zich klaar om het podium op te gaan. Na een praatje en bedankje van voorzitter Pascal, konden we van start gaan met het eerste optreden van de avond. Er was een setje samengesteld met een mix van onze meest bekende nummers, zowel internationaal als Nederlands/Amsterdams repertoire.

Hierna was het de beurt aan het eerste gastorkest van de avond, de Partyband uit Leiden. Zij hadden de sfeer er snel in en ze hadden er klaarblijkelijk ook veel zin in, want ze speelden ruim een half uur de sterren van de hemel!

Langzaam maar zeker vulde de zaal zich steeds meer en werd het gezellig druk. Ondertussen was het de beurt aan onze Haarlemse vrienden de Muggenblazers, die het stokje van de Partyband mochten overnemen. Zij sloten hun optreden af met het toepasselijke “We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year”.
De tijd tussen de orkesten werd opgevuld door de ladyspeaker van de avond, Helma Rozemeyer.

De Muggenblazers werden gevolgd door Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen, die ook weer een mooie show neerzetten. Ze speelden dat de stukken er vanaf vlogen!
De sfeer in de zaal was geweldig, en dat ondervonden ook de Fluttetutters uit Haarlem, met wie we een goede band hebben. Hun optreden bracht behoorlijk wat emoties teweeg, zeker bij hun nummer “Narcotic”.

Ondertussen waren er al aardig wat polonaises ingezet in de zaal en de dansvloer was goed bezet. Ook het bier stroomde rijkelijk, dus de sfeer zat er steeds beter in.
De optredens volgden elkaar op, met zeer divers repertoire. Na de Flut was het de beurt aan de Drumgabbers uit Leiden, gevolgd door Showband GLAZ uit ’s Gravenzande. Deze band had op Facebook al aangekondigd dat ze in decembertenue zouden verschijnen en dat was inderdaad goed gelukt! Kerstslingers en -lichtjes, Dickensfiguren, sneeuwmannen, Kerstvrouwen en zelfs een uit de kluiten gewassen Kerstman hadden ze meegenomen. Geheel in deze sfeer werden er ook wat kerstnummers ten gehore gebracht, zoals “Last Christmas” van Wham en “Happy New Year” van Abba.

Waren de meeste van onze gasten afkomstig uit Noord- en Zuid-Holland, we mochten ook weer Le Bombardon verwelkomen, die helemaal vanuit Zwolle naar Amsterdam waren afgereisd (en dat terwijl er sneeuw voorspeld was ...).

Het begon al wat later te worden en gezien de weersvooruitzichten gingen er al mensen op weg naar huis. Gelukkig was het nog steeds gezellig druk zodat ook de laatste 2 bands nog voldoende publiek hadden om voor te spelen.
Allereerst werd er een optreden verzorgd door Dorst uit Mijdrecht, ook weer met een heel afwisselend repertoire, met Duits-, Engels-, Frans- en Nederlandstalige muziek. Het laatste optreden was gereserveerd voor Wildebrazz uit Gouda, die enige muzikanten moesten missen, maar dat mocht de pret niet drukken: onze wilde heren in dito kostuum zetten een fraaie show neer en wisten het publiek uitstekend te vermaken. Ze wisten van geen ophouden en hielden het maar liefst een half uur vol.

Inmiddels was de zondag al aangebroken en werd het langzaam tijd voor het afscheid van de bands. Na een slotwoordje door Pascal maakten de meesten zich op om te vertrekken. Er lag intussen inderdaad een laagje sneeuw, dus dat zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien ...
Gelukkig is iedereen goed thuisgekomen!
Aan de resterende Damstampers en Osseknarren was nu de schone taak om alles op te ruimen en in de oude staat terug te brengen. Daarna nog even aan de bar napraten over de prachtige avond die we hadden meegemaakt.
Rond half 3 vertrokken de laatste mensen naar huis, tevreden en lekker moe.

Rest ons iedereen te bedanken die het slagen van deze avond mogelijk heeft gemaakt en natuurlijk wensen we jullie alvast prettige feestdagen!

Wil je nog nagenieten van ons feest, kijk dan op Facebook naar alle foto’s en filmpjes!

Afdrukken E-mail

Damstampers in Rosso

flyer dsir

Afdrukken E-mail

Welkom Tijn!

iris zoon

Op 6 september jl. ontvingen wij het mooie bericht dat op 5 september 2018 Tijn Dirk Veenboer is geboren, zoon van Iris Koel en Joris Veenboer, broertje van Siem Veenboer.

Wat een verrassing, want Tijn zou zich pas een maand later aan de wereld tonen, maar dat liep even anders ...
Moeder en zoon moesten eerst nog in het ziekenhuis verblijven, maar zijn sinds 13 september thuis en het hele gezin is in goeden doen (gebroken nachten en andere hindernissen die jonge ouders ervaren daargelaten!). Tijn weegt inmiddels al meer dan 3 kg!

Wij willen Iris, Joris en Siem van harte feliciteren met hun kleine mannetje en hopen dat ze Tijn binnenkort kunnen komen showen.
Daarnaast gaan we er vanuit dat Iris de saxsectie binnenkort weer komt versterken!

Afdrukken E-mail